woensdag 30 maart 2016

Slaappopje



Een tijdje geleden heb ik voor een pasgeboren meisje een slaappopje gemaakt. Voor het maken van dit slaappopje heb ik als basis gebruik gemaakt van twee patronen. Deze zijn hier te vinden:

- http://www.lanasyovillos.com/en/amigurumis/sleepyhead

- http://silscorner.blogspot.nl/p/patroon-mr-sleepy.html

Ik heb zelf een aantal aanpassingen gedaan:
  • Ik heb de armen langer gemaakt, zodat een kindje het popje heerlijk aan de bungelarmen mee kan nemen. Tevens heb ik de armen niet helemaal gevuld, maar alleen het uiteinde.

  • Verder heb ik het mutsje langer gemaakt. Hier heb ik het patroon van Sil's Corner voor gebruikt, maar dan zonder het bolletje op het uiteinde.
Ik heb jullie een uitgeschreven patroon beloofd, maar gezien het feit er twee mensen ontzettend veel werk van beide, bovenstaande patronen hebben gehad, voelde dat niet goed. Ik hoop met de beschreven aanpassingen dat jullie er zo uit komen. Ik ben erg benieuwd naar het resultaat! Veel haakplezier!

Groetjes, Leonie

donderdag 10 maart 2016

Recept voor honing, hazelnoot granola

Ik heb jullie een paar dagen geleden het recept beloofd van een heerlijke granola. Ik heb een aantal mensen in mijn omgeving de granola laten testen en ze waren allemaal enthousiast! Dus bij deze schrijf ik het recept voor jullie uit.



Benodigdheden
- 360 g havermoutvlokken
- 150 g grof gehakte hazelnoten
- 170 gram honing
- 2 tl kaneel
- 1/4 tl zout
- 2 tl olijfolie
- eiwit van 1 groot ei
- 1 vanillestokje

Instructies
- Verwarm de heteluchtoven voor op 140°C.
- Meng de havermoutvlokken, grof gehakte hazelnoten, kaneel en zout door elkaar.
- Snij het vanille stokje open en schraap de vanille uit het stokje. Meng dit ook door het
  havermoutmengsel.
- Voeg vervolgens de honing, eiwit en olie toe en meng dit tot een goed gemengde massa.
- Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
- Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bakplaat.
- Bak nu de granola ongeveer 40 minuten in de oven.
- Na ongeveer 20 minuten moet de granola even losgemaakt worden.
- Controleer in de laatste 20 minuten regelmatig even of de granola niet meer plakkerig aanvoelt.
- Zodra de granola droog aanvoelt zet je de oven uit en laat je de bakplaat nog 10 minuten in de
  afkoelende oven staan.

Hierna kun je de granola in een goed afsluitende voorraadbus ongeveer 1-2 weken bewaren. Verder zou je er nog stukjes gedroogd fruit of iets dergelijks aan toe kunnen voegen.

Ik eet mijn granola in een schaaltje Griekse yoghurt. Ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden en hoor dat dan ook graag! Heel veel bakplezier!

Groetjes, Leonie

dinsdag 8 maart 2016

Daar ben ik weer.....

Lang geleden heb ik mijn toenmalige blog opgezegd..... nu begon het toch weer een beetje te kriebelen..... ik heb af en toe best leuke ideetjes om met jullie te delen.

Dus, ik ben er weer! Met een nieuwe frisse pagina en (hoop ik) een hoop nieuwe ideetjes voor jullie!

Morgen zal ik beginnen met het plaatsen van een heerlijk recept voor een zelfgemaakte granola. Oftewel muesli, cruesli, hoe je het maar noemen wilt. ;-) Ik heb hem vanavond weer voor mezelf gemaakt. Het ruikt hier heerlijk!

Kortom, tot morgen!

Groetjes, Leonie