donderdag 10 maart 2016

Recept voor honing, hazelnoot granola

Ik heb jullie een paar dagen geleden het recept beloofd van een heerlijke granola. Ik heb een aantal mensen in mijn omgeving de granola laten testen en ze waren allemaal enthousiast! Dus bij deze schrijf ik het recept voor jullie uit.



Benodigdheden
- 360 g havermoutvlokken
- 150 g grof gehakte hazelnoten
- 170 gram honing
- 2 tl kaneel
- 1/4 tl zout
- 2 tl olijfolie
- eiwit van 1 groot ei
- 1 vanillestokje

Instructies
- Verwarm de heteluchtoven voor op 140°C.
- Meng de havermoutvlokken, grof gehakte hazelnoten, kaneel en zout door elkaar.
- Snij het vanille stokje open en schraap de vanille uit het stokje. Meng dit ook door het
  havermoutmengsel.
- Voeg vervolgens de honing, eiwit en olie toe en meng dit tot een goed gemengde massa.
- Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
- Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bakplaat.
- Bak nu de granola ongeveer 40 minuten in de oven.
- Na ongeveer 20 minuten moet de granola even losgemaakt worden.
- Controleer in de laatste 20 minuten regelmatig even of de granola niet meer plakkerig aanvoelt.
- Zodra de granola droog aanvoelt zet je de oven uit en laat je de bakplaat nog 10 minuten in de
  afkoelende oven staan.

Hierna kun je de granola in een goed afsluitende voorraadbus ongeveer 1-2 weken bewaren. Verder zou je er nog stukjes gedroogd fruit of iets dergelijks aan toe kunnen voegen.

Ik eet mijn granola in een schaaltje Griekse yoghurt. Ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden en hoor dat dan ook graag! Heel veel bakplezier!

Groetjes, Leonie

1 opmerking:

  1. mm.. klinkt goed buuf. Ik ga het ook proberen. Dank je voor het delen.
    fijne avond nog.

    BeantwoordenVerwijderen